Belgacom verkoopt beveiligingssystemen
Foto: belgacom
Belgacom lanceert Home Control en Home View, twee nieuwe producten waarmee klanten op een smartphone of een tablet hun huis van op afstand in de gaten kunnen houden.

Vanaf 1 maart kunnen klanten bij Belgacom terecht voor twee beveiligingspakketten voor hun woning, onder de noemer Home & Care.

Home View is de eenvoudigste oplossing voor wie met een gerust hart de deur achter zich toe wil trekken. Dat pakket omvat een HD-camera met een bewegingssensor, eventueel uit te breiden met een tweede camera voor buitenshuis. Op je smartphone, tablet of pc kan je dan live de beelden opvragen van die camera, of het systeem zo instellen dat je een melding of een sms krijgt als de detector beweging opmerkt. Hiervoor betaal je eenmalig 149,99 euro en een maandelijks abonnement van 4,99 euro.

Het tweede pakket, Home Control, haalt een pak meer toeters en bellen boven. Je telt er 499,99 euro voor neer, maar in ruil krijg je een centrale met ingebouwde sirene, een HD-camera met bewegingsdetector, een draadloze infraroodbewegingsdetector, twee magnetische deursensoren, een rookmelder en een slim stopcontact. In dit pakket zitten ook twee sleutelhangers met een afstandsbediening om het systeem aan of uit te schakelen.

Ook hier kan je met een smartphone, pc of tablet live naar de beelden kijken, of meldingen ontvangen als een van de sensoren in werking treedt. Het abonnementsgeld van Home Control bedraagt 9,99 euro per maand.

Belgacom zegt dat alle elementen vooraf zijn ingesteld om automatisch een verbinding te maken met de centrale en de Bbox-modem. Belgacom-klanten die deze alarmsystemen willen gebruiken, moeten wel de formule Internet Overal hebben, en een VDSL2-lijn.