Jo Brouns, zoon van Hubert, volgt volgend jaar zijn vader op als CD&V-burgemeester. 'Mijn vader is een perfecte leermeester', zegt Jo.

In Kinrooi blijven ze de komende zes jaren een burgemeester Brouns hebben. Zoon Jo was het gezicht van de vernieuwing bij CD&V. De partij verloor procenten ten opzichte van 2006, maar blijft veruit de grootste, met een absolute meerderheid.

‘Ik ben ontzettend trots’, zegt Hubert Brouns, nog tot 31 december burgervader van de landelijke gemeente. ‘Op 1 januari 2013 is het volledig over en uit voor mij en is het tijd voor Jo.’

Zoon Jo kijkt er al naar uit: ‘Ik ben tevreden met het resultaat. Binnen de partij moeten we enkele sterkhouders vervangen, maar in dit ambitieus team moeten we het volste vertrouwen hebben. We wisten dat er concurrentie zou komen van de N-VA, maar we bekoren toch nog steeds meer dan de helft van de inwoners.’

Zelf ziet Jo Brouns alvast twee speerpunten in het beleid. ‘We moeten onze land- en tuinbouw verder uitbouwen en innoveren en ook het toerisme uitbouwen.’ En dat betekent ook een eigen koers varen. ‘Ik heb met mijn vader een perfecte leermeester, maar Jo Brouns is Hubert Brouns niet. Er zijn verschillen en gelijkenissen. De mensen van Kinrooi zullen dit ook opmerken’, besluit hij.

CD&V mag zich wel aan een stevige oppositie van N-VA verwachten. Wim Rutten en de zijnen scoorden zeer goed en halen zes zetels. SP.A steeg licht, terwijl Open VLD klappen kreeg.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig