Derde verdachte aangehouden in dossier Ziena Kemous
In het dossier rond de dood van de 22-jarige Ziena Kemous heeft de Leuvense onderzoeksrechter zondag een derde verdachte aangehouden, een man. Dat meldt het vtm-nieuws en is aan de zender bevestigd door het Leuvense parket.

Het Leuvense parket wil verder alleen kwijt dat het om een twintiger gaat. Zaterdag waren al twee andere personen aangehouden, de 19-jarige ex-vriend van Ziena Kemous en een 20-jarige vriend van die jongeman.

Het lichaam van Ziena Kemous (22) werd donderdag gevonden in het Heverleebos naast de E40. De Belgisch-Marokkaanse dienster uit Kessel-Lo verdween op donderdag 21 juni, nadat ze de hele avond had gewerkt in Brasserie De Wiering, in het hart van Leuven. Het was pas haar tweede werkdag. Rond 23 uur vertrok ze daar. Ze zou naar haar huis gaan in Kessel-Lo, waar ze samen met haar zus Saadia woonde.

Op camerabeelden van die avond is te zien hoe Ziena druk telefonerend aan het restaurant vertrekt. Even later zou daar het gsm-signaal verdwijnen. Sindsdien kwam er geen teken van leven meer van de vrouw. Haar familie gaf haar 's anderendaags al op als vermist. Een week later verspreidde het Leuvense gerecht een opsporingsbericht, met de vraag om uit te kijken naar Ziena.