Leekens verlaat Rode Duivels voor Club Brugge
Foto: Photo News
Georges Leekens (62), de trainer van de Rode Duivels, verlaat de nationale ploeg om bij Club Brugge een contract voor drie seizoenen te tekenen. Dat meldt de club op haar website en wordt bevestigd bij de voetbalbond. Leekens volgt de Duitser Christoph Daum op en beëindigt met onmiddellijke ingang zijn samenwerking met de Belgische voetbalbond.

Leekens en Club zouden zo snel mogelijk tot een definitieve overeenkomst komen. De eerstkomende uren moet er immers nog een financiële regeling met de KBVB getroffen worden. Die reageert verrast. Leekens was intussen twee jaar bondscoach van de Duivels en zijn verbintenis liep normaal nog tot na het WK van 2014.

'Officieel nog niet op de hoogte' 

Sinds 2010 was Georges Leekens aan de slag als bondscoach van de Belgische nationale ploeg. Bij de Belgische Voetbalbond reageren ze erg verrast en boos. 'Ik ben ontgoocheld en verontwaardigd', reageerde bondsvoorzitter François De Keersmaecker

In zijn carrière was Leekens eerder al twee keer aan de slag bij Blauw-zwart, als speler (van 1971 tot 1982) en als trainer (van 1989 tot 1991).

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in