NMBS legt deze winter opnieuw vier skitreinen in
Foto: rr
Skiërs en snowboarders kunnen deze winter opnieuw de Treski, de skitrein van de NMBS, nemen. Zoals vorig jaar zullen vier Treski-treinen heen en terug rijden tussen België en Oostenrijk tijdens het skiseizoen. De verkoop van Treski-tickets ging dit jaar in augustus van start.
'Dit jaar zijn we een maand vroeger gestart met de verkoop van de Treski-tickets door het succes van vorig jaar', licht Frieke Neyrinck van de NMBS toe. 'Vorige winter vervoerden we meer dan 1.400 reizigers naar de Oostenrijkse sneeuw.'
 
Ook toen ging de verkoop vervroegd van start, wat een flinke stijging van meer dan zestig procent van het reizigersaantal opleverde. 'Voor het eerst boden we toen ook een ontbijt en verschillende comforttypes aan. Blijkbaar trok dat extra reizigers aan.' Voor dit jaar doet de NMBS geen voorspellingen voor het reizigersaantal.
      
Vier treinen
 
De NMBS legt vier Treski-treinen in tijdens het winterseizoen 2009-2010. Drie treinen zullen uit het station Brussel-Zuid vertrekken en één uit Essen, die via Antwerpen en Brussel rijdt. In de kerstvakantie vertrekken op vrijdag 18 en 25 december treinen richting skivakantie.
 
Ook in de krokusvakantie is er een vertrek gepland op vrijdag 12 februari 2010. De extra skitrein uit Essen vertrekt op die laatste datum en komt op zaterdag 20 februari 2010 terug. De andere terugritten zijn gepland op zaterdag 26 december, 2 januari 2010 en 20 februari 2010.
      
Nieuw dit jaar is de mogelijkheid voor de reizigers om met een tweedeklasseticket van vijf euro per persoon vanuit elk Belgisch treinstation naar een vertrekstation van de Treski te reizen. Reizigers in eerste klasse betalen zeven euro.
      
De NMBS legt voor de vijfde keer op rij skitreinen in. Afhankelijk van het comfort variëren de ticketprijzen van 129 euro (Friends-zitplaats) tot 1.309 euro (volledige afdeling voor zes personen). Reserveren is mogelijk op www.nmbs.be, in stations met internationale verkoop, telefonisch via 070/79.79.79 en in een door de NMBS erkend reisbureau. De verkoop heeft geen precieze einddatum.