NMBS-skitreinen enkel nog met kerst en krokus
Foto: vum
BRUSSEL - De NMBS legt ook deze winter zijn skitrein Treski in naar Oostenrijk. Er werd wel aan het concept gesleuteld, door de tegenvallende resultaten van de Treski vorig winterseizoen. Het aanbod wordt teruggebracht van dertien naar vier treinen, heen en terug.
Vorig jaar lanceerde de NMBS de Treski, een low-budget skitrein. Maar met amper 2.000 wintersporters bleven de resultaten van de Treski onder de verwachtingen. NMBS-baas Marc Descheemaecker had eerder al aangekondigd dat het concept zou worden bijgestuurd en meer afgestemd op de vraag.

Dat gebeurt nu ook. In plaats van dertien wekelijkse verbindingen werd gekozen voor treinen op vier specifieke vrijdagen. Voortaan rijdt de Treski op de vrijdagen in de kerst- en krokusvakantie, 22 en 29 december 2006 en 16 en 23 februari 2007. Dat zijn niet toevallig de treinen waarmee vorig jaar de meeste wintersporters werden vervoerd.

De Treski vertrekt vrijdagavond om 22.15 uur in Brussel-Zuid en komt zaterdagmiddag omstreeks 12.40 uur aan in het Oostenrijkse Zell am See. De terugreizen gebeuren op zaterdagen. Zitplaatsen kosten 119 of 139 euro.