'Nadat ik vorige week een ongeval had met mijn eigen wagen, was er geen vervangwagen ter beschikking. Ik heb ook nog een oldtimer, en vroeg de verzekering of ik met mijn nummerplaten op die wagen kon verderrrijden', vertelt Youri Aelterman deze middag aan de telefoon. 'Dat was geen enkel probleem, maar omdat ik de authentieke platen op de andere wagen moest laten voor de expertise, zorgde ik voor reproductieplaten. En de politie zou dat deze morgen bij hun doortocht door Lochristi opgemerkt hebben. Iets waarvan ik niets geloof, ik denk gewoon dat iemand anders het opmerkte, mijn wagen omwille van de Open VLD-propaganda herkende, en er met slechte bedoelingen de politie bijhaalde.'

Na een controle van het voertuig door de politie, bleek dat de Open VLD'er zijn weg niet verder mocht zetten met zijn tweede wagen. De twee aangebrachte klemmen waren ondertussen wel verwijderd. Uiteindelijk kwam partner Hilde Baele opdagen met twee garagenummerplaten, die ze eigenhandig op de wagen aanbracht, waarna Youri Aelterman weer reglementair de baan op kon.

'Gewoon een dom misverstand, niet meer', verzekerde de polticus ons, die ook bevestigde dat hij niet beboet werd voor het voorval.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig