Commerzbank maakt haast
Foto: © NO BYLINE
Het voert de overname van Allianz versneld uit wegens de kredietcrisis.

Het aandeel van Commerzbank AG schoot vrijdagochtend op de beurs in Frankfurt zo'n 10 procent hoger, nadat de Duitse bank donderdagavond had aangekondigd de overname van het resterende belang in Dresdner Bank versneld uit te voeren. Commerzbank zal het resterende belang van 40 procent in Dresdner Bank nu in januari 2009 overnemen van de verzekeraar Allianz.

Eerder was afgesproken dat Commerzbank het restbelang pas in de tweede helft van 2009 zou overnemen. Commerzbank versnelt het overnameproces versnellen om meer flexibiliteit te hebben in de aanpak van de financiele crisis.

Commerzbank betaalt 1,4 miljard euro in contanten voor het restbelang en een risicocompensatie van 250 miljoen euro aan Allianz. De uitbetaling in aandelen wordt geschrapt.

Allianz kwam in augustus met Commerzbank overeen Dresdner Bank te verkopen in twee stappen. De waarde van de transactie, bestaande uit aandelen en contanten, bedroeg destijds in totaal 9,8 miljard euro. Onder de nieuwe overeenkomst bedraagt de totale overnameprijs nu zo'n 5,1 miljard euro. (nta)