-  Chemie & Farma
-  Consumptie
-  Distributie
-  Financiën
-  Industrie
-  IT & Telecom

Chemie & FarmaOmega Pharma, een verdeler van voorschriftvrije geneesmiddelen, breidt zijn directiecomité uit. Financieel directeur Sam Sabbe klimt op tot executive vice-president. Barbara De Saedeleer volgt hem op. Het bedrijf nu vijf directieleden.ConsumptieMattel, de grootste speelgoedproducent ter wereld, heeft een prima eerste kwartaal achter de rug. Een groeiende vraag naar Barbiepoppen duwde de omzet 19 procent hoger tot 940 miljoen dollar.DistributieDe distributiereus Wal-Mart prijkt dit jaar opnieuw op de eerste plaats van Fortune 500, een ranking van Amerikaanse bedrijven van groot naar klein op basis van hun jaaromzet. Wal-Mart heeft in 2006 een omzet behaald van 260 miljard euro, tegenover 256,5 miljard voor ExxonMobil. Exxon Mobil stootte Wal-Mart in 2006 na vijf jaar leiderschap van de troon.FinanciënDe euro heeft gisteren een nieuw record gehaald tegenover de yen, en zijn recente hoogtepunten tegenover de dollar verbeterd. De Europese eenheidsmunt klom tot respectievelijk 162,43 yen, 1,6471 Zwitserse frank en 1,3577 dollar.

De verkoop van het belang in Hypnion verhoogt de waarde van het eigen vermogen van de Gimv met 12,4 miljoen euro of 0,53 euro per aandeel. In maart meldde Gimv al dat het zijn participatie in het Amerikaanse biotechbedrijf verkocht aan Eli Lilly, maar financiële details werden toen niet bekendgemaakt.

Bijna de helft van de Nederlanders slaapt slecht door financiële problemen. Onlangs bleek uit een onderzoek dat ongeveer honderd- tot honderdzestigduizend mensen achterlopen met het betalen van de hypotheek, het gas, water en licht.

The Nielsen Company, het vroegere VNU, heeft in 2006 door een vervijfvoudiging van de rentelasten een verlies uit voortgezette activiteiten geleden van 377 miljoen dollar. Een jaar eerder bedroeg de winst nog 172 miljoen dollar.IndustrieDe Nederlandse groep Ballast Nedam wil het liefst zelfstandig blijven. Dat is op te maken uit het jaarverslag van het bouwbedrijf, dat een concurrent is voor de Belgische baggergroepen Jan de Nul en DEME. Bij de publicatie van de jaarcijfers in maart zei financieel directeur en toekomstig directievoorzitter Theo Bruyninckx nog dat het bedrijf open stond voor overnamebiedingen.IT & TelecomDe Leuvense netwerkbeveiliger Ubizen verandert zijn naam in Cybertrust Belgium. In 2004 belandde Ubizen na een bitse overnamestrijd in handen van het Amerikaanse Cybertrust. Op 22 maart verdween Ubizen al van de beurs.

Het ziet ernaar uit dat de telecomreus Deutsche Telekom en de vakbond Verdi een akkoord zullen bereiken over de uitbesteding van 50.000 jobs. De gesprekken tussen vakbonden en directie hadden tot nog toe niets opgeleverd, maar tijdens een volgende ontmoeting zou worden gepraat over de details van het akkoord.

Microsoft heeft een nieuwe applicatie voorgesteld die gericht is op videotoepassingen van mediabedrijven en de entertainmentindustrie. Silverlight moet de concurrentie aangaan met de marktleider Adobe en diens programma Flash. Tegen eind april zou een bètaversie beschikbaar zijn.