Reclame

Tagora overgenomen door WPPHet Brusselse reclamebureau Tagora is grotendeels overgenomen door de Britse reus WPP, het grootste reclamebedrijf ter wereld. WPP koopt 75 procent van de Tagora-aandelen. Het Brusselse bedrijf heeft dertig mensen in dienst, die een omzet van 3,6 miljoen euro genereren. Tot de klanten behoren de Europese Commissie en Carlsberg. WPP is al eigenaar van Ogilvy & Mather en Hill & Knowlton.

(bloomberg)

Auto-industrie

Jaguar vrijwel zeker naar Tata

LONDEN Het Indiase Tata Motors geniet de voorkeur als overnemer van Jaguar en Land Rover. Dat heeft Ford, de huidige eigenaar van de luxemerken, laten weten. Een definitief akkoord is er nog niet. De Tata-groep kocht vorig jaar nog de Brits-Nederlandse staalonderneming Corus.

(bloomberg)

Detailhandel

Eerste koopjesdag iets minder dan vorig jaar

De eerste dag van de koopjes zou iets minder goed zijn geweest dan vorig jaar. Dat zegt de ondernemersorganisatie Unizo, op basis van een rondvraag bij 150 zelfstandige modewinkeliers. De omzet zou 2,5 procent lager liggen dan de eerste dag van de winterkoopjes in 2007.

De meeste winkeliers verwachten de grote toeloop dit weekeinde. Ook de aanloop naar de koopjesperiode was minder goed dan vorig jaar, zo bleek eerder al.

De winkeliers schatten de omzetdaling op gemiddeld 2,3 procent tegenover vorig jaar. Er ligt daarom ook nog een pak winterkledij en schoenen in de winkels.

(belga)

Grondstoffen

Goudprijs zet opmars voort

LONDEN De goudprijs heeft donderdag zijn opmars voortgezet. De prijs voor een ons (31,1 gram) goud steeg tot 866,2 dollar. Daarmee werd het record van woensdag licht overtroffen. Later daalde de goudprijs tot 865,05 dollar, nog steeds 8,10 dollar hoger dan de slotkoers op woensdag. Volgens experts is het einde van de prijsstijging nog niet in zicht. Woensdag ging de goudprijs bijna 3procent omhoog. In 2007 klom de goudprijs meer dan 30 procent. (dpa)

Duitse autoverkoop op laagste peil in 17 jaar

FRANKFURT De Duitse autoverkoop is in 2007 tot haar laagste peil gedaald sinds de hereniging van het land meer dan zeventien jaar geleden, en deed het slechter dan verwacht. Dat heeft de VDA, de Duitse brancheorganisatie van de auto-industrie, donderdag bekendgemaakt in Frankfort. De autoverkoop in de grootste markt van Europa daalde in 2007 tot 3,15 miljoen wagens, of een afname met negen procent in vergelijking met het jaar daarvoor. (dpa)

Vastgoed

Banimmo bouwt nieuwe zetel van Mobistar

De vastgoedontwikkelaar Banimmo, gespecialiseerd in renovatie en herontwikkeling van gebouwen, heeft een overeenkomst gesloten met Mobistar om de toekomstige zetel van de telecomoperator te bouwen in Evere. Financiële details werden niet bekendgemaakt.

De nieuwe zetel zal worden gebouwd in het Da Vinci-park in Evere, en zal aan alle belangrijke diensten van Mobistar onderdak bieden. (belga)