Telenet koopt Hostbasket, een aanbieder van hostingdiensten op het internet.

Hostbasket, uit het Oost-Vlaamse Lochristi, werd opgericht in 2000 en is nog volledig in privéhanden. Het bedrijf noemt zichzelf de Belgische marktleider in hosting en domeinnaamregistratie voor kmo's.

Hostbasket beheert meer dan 15.000 sites, 500 dedicated servers, 30.000 domeinnamen en een netwerk van meer dan 600 partners. Het bedrijf haalde in 2007 een (niet-geauditeerde) omzet van ongeveer 5miljoen euro. Dat is ook ongeveer de overnameprijs die Telenet betaalt.

Hostbasket zal ressorteren onder Telenet Solutions, de bedrijvenpoot van de Mechelse media- en internetgroep. Telenet-topman Duco Sickinghe heeft het over een 'unieke opportuniteit', gezien de versnelde toename van het aantal websites en hosted-toepassingen.

Beide bedrijven werken al sinds 2003 samen en zijn dus geen onbekenden voor elkaar.

Telenet bood via Hostbasket zelf een aantal webdiensten aan. Hostbasket was omgekeerd een verdeler van Telenet-producten voor kmo's, zoals een mobiele datakaart om overal draadloos te surfen.

De transactie zal volgens Telenet geen impact hebben op het personeel van Hostbasket. Ook het management blijft behouden. (wdp)