De Amerikaanse internetreus heeft zijn boekjaar kunnen afsluiten met zwarte cijfers.

Het Amerikaanse internetbedrijf Yahoo heeft in het vierde kwartaal 153 miljoen dollar winst gemaakt. In dezelfde periode vorig jaar was dat nog een verlies van 303 miljoen dollar. De omzet van de internetreus in moeilijkheden bleef dalen, met vier procent, tot 1,7 miljard dollar. Voor het hele jaar tekende Yahoo een winst op van 598 miljoen dollar, 43% meer dan in 2008, hoewel de omzet in 2009 met 10% zakte, tot 6,5 miljard dollar.

Het was het beste kwartaal voor Yahoo sinds ceo Carol Bartz aan het hoofd van het bedrijf kwam te staan. Zij nam in januari 2009 het roer over van Yahoo-medestichter Jerry Yang. ‘Het vierde kwartaal was een sterke afsluiter van 2009, dat als overgangsjaar geldt voor Yahoo', zei Bartz.

Voor het volgende jaar belooft Yahoo dat het met nog betere cijfers voor de dag zal komen. Het kwartaal dat eindigt in maart, zal naar verwachting afgesloten worden met 1,63 miljard dollar omzet, een stijging van 3%. Dat klinkt bescheiden, maar met een gigant als Google als concurrent is elke stijging voor Yahoo een overwinning.

De resultaten van Yahoo lijken er ook op te duiden dat het ergste leed geleden is in de internetreclamemarkt. ‘Het ziet ernaar uit dat we opnieuw naar een normale staat gaan', zo zei ook Bartz.