Rupert Murdoch denkt nog lang niet aan ophouden.

Rupert Murdoch heeft op 11maart zijn 76ste verjaardag gevierd. Maar het pensioen is nog ver weg: hij wil nog twintig jaar doorgaan, zegt hij zelf. Zijn opvolging heeft hij in elk geval nog niet geregeld.

Murdoch is drie keer getrouwd. In 1956 trad hij in het huwelijk met de Australische Patricia Booker, met wie hij twee jaar later een eerste dochter kreeg, Prudence. Het huwelijk hield echter niet lang stand: in 1967 ging het koppel uit elkaar.

Nog datzelfde jaar hertrouwde Murdoch met Anna Torv, een in Estland geboren journaliste die werkte voor zijn Australische krant The Daily Telegraph. Met haar kreeg hij drie kinderen, Elisabeth (1968), Lachlan (1971) en James (1972). Maar ook het huwelijk met Anna liep in 1999, na 31jaar, spaak.

Nauwelijks een paar weken nadat de echtscheiding met Anna uitgesproken was, hertrouwde de inmiddels 68-jarige Murdoch opnieuw. De uitverkorene was deze keer de in China geboren en toen dertigjarige Wendi Deng, die vice-president was bij Murdochs Aziatische televisienetwerk Star. Samen kregen ze nog twee dochters, de inmiddels zesjarige Grace en Chloe, die gisteren vier werd.

Aanvankelijk zag het ernaar uit dat Lachlan uitverkoren was om in zijn vaders voetsporen te treden. Hij bracht het tot adjunct-chief operating officer van News Corp en uitgever van de New York Post. Maar in 2005 nam hij ontslag uit al zijn uitvoerende functies, hoewel hij nog steeds in de raad van bestuur zit. Lachlan keerde terug naar Australië om 'zijn eigen ding te doen'.

Na zijn vertrek is James nog de enige Murdoch-telg die actief is in het bedrijf. Op dit ogenblik is hij ceo van BSkyB. Dochter Elisabeth was aanvankelijk ook aan de slag bij BSkyB, maar stapte daar in 2000 ook al onverwacht op om haar eigen bedrijf te beginnen als televisie- en filmproducent in Londen.

Prudence, de oudste dochter, is zelf niet actief in de groep, maar haar man wel: hij is uitgever van de Australische kranten.

Ondanks de drie huwelijken van hun vader, hebben de vier volwassen kinderen van Murdoch een hechte band met elkaar en met hun vader. Enkele jaren geleden zouden er wel spanningen geweest zijn, toen Rupert wilde dat zijn twee jongste dochtertjes dezelfde rechten zouden krijgen als de vier andere, volwassen kinderen in Harris Trust. Dat is de holding waarin Murdochs belang van rond de 30procent in News Corp is ondergebracht. De volwassen kinderen hadden er geen bezwaar tegen dat hun twee halfzusjes eenzelfde erfdeel zouden krijgen als de andere kinderen, maar verzetten zich ertegen dat ze evenveel stemrechten zouden krijgen in Harris. Inmiddels zouden de plooien echter gladgestreken zijn.