Drank

Pernod-Ricard wil naar de VSHet Franse Pernod-Ricard wil zijn aanwezig in de VS opkrikken door een lokaal wijnmerk of een rum- of tequilafabrikant te kopen. Dat heeft PDG Pierre Pringuet gezegd. De tweede groep ter wereld in sterke dranken (na het Britse Diageo) is in de VS pas de derde speler en moet er ook nog Bacardi USA voor zich dulden.

'Het is niet dat we zwak staan in de VS', zegt Pringuet. 'Maar als je onze positie er vergelijk met de rest van de wereld, zou ik ook daar een marktaandeel van rond de twintig procent willen, zoals elders. We zijn zeker niet immuun voor een economische crisis, maar luxeproducten lijken er in het algemeen minder onder te lijden dan consumptiegoederen. Misschien omdat rijke mensen er minder last van hebben.' (reuters)

Mode

Suitsupply opent Antwerpse winkel

De Nederlandse modeketen Suitsupply opent in oktober een vestiging in Antwerpen. In november volgt nog een filiaal in Londen. In Nederland heeft Suitsupply, dat vooral mannenpakken verkoopt, zo'n twintig verkoopspunten. Binnen tien jaar wil directeur Fokke de Jong honderden filialen in verschillende Europese landen openen. (belga)

Beleid

Amerikaanse schuld mag tienduizend miljard dollar bedragen

President George Bush heeft een wet getekend die het maximale schuldniveau in de VS verhoogt tot tienduizend miljard dollar, een verhoging van zo'n 850 miljard. De huidige limiet, die op 8.965 miljard aftikt, zal tegen één oktober bereikt zijn.

Sinds Bush president is, is de Amerikaanse schuld al met 56% gestegen.

Dat is de hoogste stijging sinds Ronald Reagan president was. (bloomberg)