Het investeringsfonds Gimv is één van de partijen die met interesse het dossier van de Oost-Vlaamse decoratiegroep Flamant Home Interiors bekijkt, zo zeggen marktpartijen. Flamant Home Interiors kan een middelenversterking gebruiken om zijn expansie te financieren. Volgens specialisten wikt en weegt de familie Flamant al een tijdje zijn opties.

Flamant is in handen van de gebroeders Alex, Geo en Jacques Flamant die een sterke merknaam in de markt van binnenhuisdecoratie hebben uitgebouwd. Flamant mikt met zijn decoratieconcepten op het betere publiek. De Flamant-stijl is gebaseerd op 'eigentijds antiek aangepast aan moderne noden'.

De winkels van Flamant zijn vooral in België en Frankrijk bekend. Momenteel zijn er een dertigtal, meestal gevestigd in de betere winkelstraat in Europese steden.

Flamant maakte begin juli nog bekend dat het een concept store in Marseille had geopend, en nog voor eind september drie nieuwe vestigingen, in Düsseldorf, Bordeaux en Maastricht ging toevoegen. Er was ook een verkooppunt op de luchthaven van Zaventem gepland. In februari doken voor het eerst geruchten op dat de familie zijn opties op een rijtje zette, maar dat werd toen in alle toonaarden door de groep ontkend.

De jaarrekening van het moederbedrijf toonde per 30 juni 2007 een omzet van 32,6 miljoen euro, een bedrijfswinst van 2,4 miljoen en een nettowinst van 0,8 miljoen. (pdd)