Inditex overtreft de verwachtingen
Foto: © NO BYLINE
De Spaanse kledingketen Inditex heeft in de eerste jaarhelft 393 miljoen euro verdiend.

Dat is 33 procent meer dan het resultaat dat tijdens dezelfde periode een jaar eerder werd neergezet. Met dat winstcijfer overtreft Inditex, onder meer bekend van de merken Zara en Bershka, bovendien de verwachtingen van de meeste analisten. Die hadden voor de eerste zes maanden van het jaar gemiddeld gerekend op een nettowinst van 377 miljoen euro.

De omzet steeg tijdens die periode met 19 procent tot 4,12 miljard euro. Als geen rekening wordt gehouden met nieuwe winkelopeningen ging de omzet er met 7procent op vooruit, een percentage dat de analisten zeer kon bekoren.

De resultaten tonen aan dat het tanende consumentenvertrouwen in Spanje de verkoop niet aangetast heeft. De groep draait nog altijd 38procent van haar omzet in haar thuismarkt. Om dat risico te spreiden, worden het komende jaar opnieuw 600 winkels geopend, vooral buiten Spanje. Inditex beschikt op dit ogenblik wereldwijd over meer dan 3.300 winkels.

De aandeelhouders van Inditex waren zeer gelukkig met het resultaat en stuurden het aandeel 7,4 procent hoger tot 46,20 euro.

www.inditex.com

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig