TELECOM

T-Mobile mag iPhone verkopen in DuitslandT-Mobile, de mobiele arm van Deutsche Telekom, wordt de Duitse telecompartner van Apple voor de verkoop van de iPhone. Net zoals in het VK (DS 19september) komt het toestel op 9november op de markt bij onze oosterburen. De iPhone zal er, inclusief btw, 399 euro kosten, wat normaal gezien ook de prijs in ons land zal zijn.

T-Mobile heeft 34 miljoen klanten. (bloomberg)

Farma

Teva wint Duits contract

Teva Pharmaceutical, een Israëlische producent van generieke geneesmiddelen, heeft een tweede contract gewonnen met de Duitse verzekeraar AOK. Teva mag AOK een voorlopig onbekend aantal medicijnen leveren in 2008 en 2009.

Eerder had Teva al een contract gewonnen met AOK voor de levering van zes producten. (bloomberg)

Luchtvaart

British Airways stopt vluchten naar Detroit

Na meer dan vijftig jaar stopt British Airways vanaf 30maart met zijn dagelijkse vlucht tussen Londen en Detroit. Volgens de luchtvaartmaatschappij maakt de malaise in de Amerikaanse auto-industrie de vlucht niet meer rendabel.

'Detroit was een route die zeer afhankelijk was van de auto-industrie. Het veranderende karakter van de sector maakt de markt zeer uitdagend. Wij zien geen verbetering', zo liet British Airways weten.

Detroit is zowat dé autohoofdstad van de Verenigde Staten. De drie grote Amerikaanse producenten (Ford, GM en Chrysler) hebben er alle hun hoofdkwartier. (ap)

Auto

Volvo Trucks niet geïnteresseerd in Volvo Cars

De Zweedse truckbouwer Volvo AB heeft geen interesse om Volvo Cars terug te kopen van Ford. Daarmee spreekt ceo Leif Johansson enkele geruchten in de Zweedse pers tegen.

In 1999 verkocht Volvo zijn auto-afdeling aan Ford voor meer dan 6miljard dollar. Ford bracht het merk onder in zijn Premier Automotive Group, samen met Jaguar en Land Rover, maar wil nu opnieuw af van de luxemerken om zijn herstructurering te helpen financieren. (bloomberg)

Luchtvaart

Lufthansa bestelt 41Airbus-toestellen

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft 41 Airbus-toestellen besteld voor de modernisering van haar vloot en die van haar filiaal Swiss. Dat heeft het bedrijf woensdag bekendgemaakt. De bestelling heeft een cataloguswaarde van 4miljard dollar. Het gaat om dertig toestellen van het type A320, negen van het type A330-300 en twee van het type A320. (belga)

Retail

Supermarkten in steden het duurst

Uit een steekproef van Het Nieuwsblad met tien producten, blijkt dat supermarkten in de steden duurder zijn dan in kleinere gemeenten. Volgens het onderzoek is de SuperGB van Knokke de duurste supermarkt van Vlaanderen, de Colruytwinkels van Leuven en Sint-Truiden zijn het goedkoopst. Globaal is Sint-Truiden ook de meest voordelige regio om te winkelen, Gent en Knokke zijn de duurste. De 20 bezochte Colruytfilialen bezetten de eerste 20 plaatsen in de lijst van goedkoopste supermarkten.