België is een van de kleinste deelnemende landen, maar heeft met een vertegenwoordiging in elk van de relevante jury's toch een onmiskenbare stem tijdens de feestelijkheden van de komende dagen. Zo zit Jens Mortier van mortierbrigade in de jury voor Film. Dirk Domen (Duval Guillaume Antwerpen) buigt zich dan weer over de inzendingen in de categorie Press& Poster. Vincent Jansen van Boondoggle jureert de inzendingen voor de Cyber Lions. In de categorie Radio zitten er zelfs twee Belgen in de jury: Peter Ampe van Duval Guillaume Brussel en Phil Van Duynen van Adopt. Michel Robert van Universal Media rondt het rijtje af met een zitje in de jury voor de categorie Media.

Eigenlijk is er zelfs nog een zevende Belgisch jurylid in Cannes: Eric Vervroegen. Een van de meest gelauwerde creatieven ter wereld, week enige jaren geleden uit naar Parijs om daar als Creative Director de plaatselijke zetel van TBWA naar ongekende hoogten te stuwen.

Als expat is hij niet in het officiële lijstje van Belgische juryleden opgenomen. Vervroegen maakt net zoals Dirk Domen deel uit van de achttienkoppige Press-jury. (pli)U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig