De statistieken tonen duidelijk aan dat jonge mannen meer ongevallen veroorzaken dan jonge vrouwen. Op 20-jarige leeftijd bijvoorbeeld is 22procent van de mannen oorzaak van een ongeval, tegenover nauwelijks 13procent van de vrouwen.

Daar komt nog bij dat de ongevallen veroorzaakt door mannen doorgaans veel zwaarder zijn. Dat laatste blijkt duidelijk uit een onderzoek dat uitgevoerd werd door de online verzekeraar Elephant.co.uk.

Volgens die Britse specialist in goedkope autoverzekeringen veroorzaken mannen en vrouwen verschillende soorten van auto-ongelukken. Vrouwen rijden vaker fietsers aan en houden aan het parkeren sneller een deukje over. Ook verkeerslichten en rotondes leiden bij hen soms tot onverwachte paniekreacties en stuurfouten.

Mannen nemen dan weer grotere risico's. Zij rijden vaker voetgangers, bomen en dieren aan. En vooral, mannen zijn ook vaker betrokken bij frontale botsingen.

Door dat alles moesten jonge vrouwen in België tot vandaag gemiddeld 20procent minder betalen, wat volgens Assuralia neerkomt op 40euro per jaar.