Belgacom. Onterecht gezakt. Heel goedkoop met de ondernemingswaarde tegen slechts zes keer de operationele kasstroom (ev/ebitda 6) en een verwacht dividendrendement van liefst 6,9%. Een verdere privatisering -lees: verkoop- van het bedrijf lijkt bovendien een van de weinige punten waarover de politiek het vandaag eens is.

Mobistar. Vergelijkbaar met Belgacom. Er is druk op de inkomsten, maar er zijn weinig investeringen nodig. Het dividendrendement is met 7,5% zelfs nog hoger dan bij Belgacom. Geen schulden. Kan altijd opgeslorpt worden door moeder FT.

Telenet. Alweer een telecombedrijf. Gaat dit jaar nog 6euro netto of 25% van de huidige beurskoers uitkeren. Mogelijk volgend jaar nog eens 2euro. Een terechte financiële optimalisatie, want Telenet heeft slechts beperkte investeringen. Heeft succes met het gebundelde telecomaanbod.

Bekaert. Aantrekkelijke waardering met de ondernemingswaarde gelijk aan 6,1 keer de operationele kasstroom (ev/ebitda). Dividendrendement van meer dan 3%. Haalt meer dan 50% van de kasstroom uit emerging markets. Zeer sterke positie met staalkoord. Flinke groei en sterk in China.

Euronav. De tarieven voor tankertransport zijn een stuk lager dan begin dit jaar. Maar de koers van het aandeel ligt nu zowat 25% onder de intrinsieke waarde. Die waarde wordt berekend met de prijzen voor de tankers. En dat terwijl er een consolidatie plaatsvindt in de sector.