De dalers zijn bescheidener dan de klimmers en dat zegt veel over de voorbije, alweer positieve, beursweek. Geen spoor meer van de bankaandelen die begin deze week nog compleet onderuit gingen. KBC, Dexia en Ageas maakten daarna de verliezen weer goed.

Sipef is de grootste daler van de week, maar vorig jaar verdubbelde het aandeel nog. Ook de vorige jaren verveelvoudigde het aandeel. Het beleggingsblad Inside Beleggen adviseerde in zijn nummer van dinsdag om de winst binnen te halen. De groep beleeft gouden tijden met een palmolieprijs boven de 1.300 dollar per ton terwijl de productiekosten maar 300 dollar per ton bedragen. Maar Inside Beleggen wijst erop dat de palmolieprijs kan terugvallen en dat het aandeel van de groep uit Schoten duurder noteert dan een aantal sectorgenoten.

Sioen is voor een aantal analisten een van de favoriete aandelen voor 2011, maar ze begonnen het aandeel al vorig jaar aan te raden, waardoor het al flink gestegen is. Recticel sluit Proseat, een joint venture die schuimkussens leverde aan de autosector (onder meer aan GM Antwerpen).