Detailhandel

Donaldson vraagt gerechtelijk akkoord aanHet Belgische kledingmerk Donaldson heeft een gerechtelijk akkoord aangevraagd. De groep voerde eind 2007 al een herstructurering door, maar dat kon het tij niet keren. Donaldson, opgericht in 1985, kijkt sinds enkele jaren aan tegen een dalende verkoop en een druk op de rendabiliteit. Dat bevestigt de advocaat Michaël Modrikamen, voorzitter van Donaldson, aan Trends. (belga)

Horeca

Starbucks sluit 600 vestigingen

ATLANTA De Amerikaanse keten van koffiehuizen Starbucks gaat in eigen land 600 vestigingen sluiten nadat eerder het lot van 100 van die vestigingen al bezegeld was. Ongeveer 12.000 jobs staan op de helling. (bloomberg, belga, dpa)

Media

Digitale reclame gebundeld

Telenet Media, uitgeverij Concentra en Var, de reclameregie van de VRT, bundelen hun digitale reclame voortaan in een nieuwe nv. In september willen ze commercieel van start gaan. (belga)

Energie

Nieuw recordprijs voor stookolie

De maximumprijs voor gasolie voor de verwarming heeft woensdag een nieuw record bereikt. De prijs voor een bestelling vanaf 2.000 liter stijgt met 0,0230 euro tot 0,9540 euro per liter. Dat meldt de Federale Overheidsdienst (FOD) Economie, KMO, Middenstand en Energie woensdag.

Voor een bestelling van minder dan 2.000 liter, stijgt de prijs met 0,0230 euro tot 0,9778 euro per liter. Het vorige record, een prijs van 0,9529 euro per liter, dateert van 12 juni. (belga)