Fortis verkoopt delen ABN Amro
Fortis krijgt van Deutsche Bank 709 miljoen voor delen van ABN Amro.

Fortis heeft enkele activiteiten van ABN Amro verkocht aan Deutsche Bank. De overeengekomen prijs bedraagt 709 miljoen euro. Dat is minder dan de 1miljard waar Fortis aanvankelijk op had gehoopt. Dat bedrag was gebaseerd op de nettovermogenswaarde. Maar vorige week liet de bank al weten dat het bedrag waarschijnlijk 300 miljoen lager zou uitvallen. Dat wordt dus nu bevestigd.

Fortis moest de onderdelen verkopen op last van de concurrentieautoriteiten. Het gaat vooral om onderdelen die zich richten op kmo's. De divisies in kwestie hebben 35.000 klanten voor commercial banking, 8.000 particuliere klanten en 1.400 medewerkers. In de verkoopvoorwaarden staat dat ABN Amro het kredietrisico dekt voor 10miljard euro aan activa. 'Het kapitaal dat nodig is om dit kredietrisico te dekken, zal in de loop van de tijd vrijvallen', voegt Fortis eraan toe.

Na de transactie wordt Deutsche Bank de op drie na grootste aanbieder van diensten voor corporate en investment banking in Nederland. De overgenomen divisies zullen de merknaam Deutsche Bank voeren.

De transactie moet nog worden goedgekeurd door de Nederlandsche Bank en de Europese Commissie. (rmg)