Meer winst voor Air Energy
Foto: © NO BYLINE
Het windenergiebedrijf Air Energy verhoogt zijn winstverwachting met 35procent.

Air Energy verwacht in het huidige boekjaar een winst te boeken van 2,7 miljoen euro. Dat is 35procent meer dan tot nog toe werd vooropgesteld. Aanvankelijk rekende de windmolenparkbouwer uit Waver op een nettowinst van 2miljoen euro voor 2007.

Air Energy verhoogt zijn winstverwachting door een gewijzigde reglementering inzake fiscale aftrekbaarheid van investeringen. De vooruitzichten zijn wel afhankelijk van de windsnelheden in de komende twee maanden. 'Die moeten conform zijn aan de meteorologische statistieken op lange termijn', luidt het.

De groep trok dit jaar naar Alternext, het semigereglementeerde segment van Euronext Brussel. Toen zei het bedrijf pas in 2008 2,7miljoen euro nettowinst te kunnen halen. In 2006 boekte Air Energy een nettowinst van 1,05 miljoen euro op een omzet van 3,4miljoen.

Air Energy wil zijn omzet tegen 2012 vertienvoudigen en in dat jaar 200 megawatt groene elektriciteit produceren. Momenteel heeft Air Energy een geïnstalleerd vermogen van 54,5 megawatt. Air Energy is in 2001 opgericht en heeft de voorbije jaren een stormachtige groei gekend. Tegen 2012 wil Air Energy windparken met een totaal vermogen van 200 megawatt uitbaten. (belga)