USG eerste keer boven 1miljard
Foto: © Suzan Kleijn
De Nederlands-Belgische uitzendgroep USG People boekte 39procent meer winst.

In het derde kwartaal steeg de nettowinst van USG People tot 40,4 miljoen euro. De omzet steeg met 9,4 procent tot 1,02 miljard euro. De kwartaalomzet van het bedrijf kwam daardoor voor het eerst boven de symbolische grens van 1miljard euro uit.

Vooral de resultaten in Frankrijk, Spanje, Duitsland en Polen gingen erop vooruit, onder meer dankzij overnames. In Nederland zakte de omzetgroei door een verminderde vraag naar uitzendkrachten bij industriële bedrijven. In België werd een omzetgroei geboekt van 8procent.

De merkenportefeuille van USG People bevat onder meer de uitzendkantoren Start People (het vroegere Creyf's), Unique, Secretary Plus en StarJob.

USG People verwacht de omzetgroei in het derde kwartaal ook voor de rest van het jaar te kunnen vasthouden. Het bedrijf uit Almere handhaaft zijn doelstelling voor het bedrijfsresultaat op 7procent van de omzet voor geheel 2007.

Volgens topmanager Ron Icke heeft USG People nog 'een paar miljoen euro' beschikbaar voor overnames in Oost-Europa.

De beleggers konden het nieuws wel smaken. Het aandeel ging op Euronext Amsterdam met 8,4 procent omhoog tot 21,57 euro. (jir)