De groep Banimmo heeft 169 euro over voor een vastgoedcertificaat dat vrijdag op 144 euro noteerde.

Banimmo wil alle 152.490 vastgoedcertificaten die uitgegeven werden door Immo-North Plaza, kopen en biedt daarvoor 169 euro per stuk. Voor de bekendmaking noteerde het certificaat 144 euro. Gisteren steeg de koers 13,9 procent tot 164 euro.

De voornaamste activiteit van Banimmo bestaat erin om enigszins verouderde gebouwen op te kopen, te renoveren en weer door te verkopen. De groep heeft momenteel 25gebouwen in portefeuille, goed voor ruim 280 miljoen euro. Bekende gebouwen zijn de Brouckèretoren in Brussel en het Atlantic House aan de Antwerpse Noorderlaan. Banimmo kocht onlangs nog Antwerp Expo van de beursorganisator Artexis, het vroegere Antwerpse Bouwcentrum, de thuisbasis van de jaarlijkse boekenbeurs.

België is de belangrijkste markt, met meer dan 70procent van de portefeuille, terwijl Frankrijk goed is voor iets meer dan 20procent. De rest van de portefeuille bevindt zich in Luxemburg. Banimmo is voor de helft in handen van de Franse groep Affine. Het management bezit 27procent van de aandelen.

Immo-North Plaza werd in 1997 opgericht om de aankoop te financieren van een kantoorgebouw van bijna 14.000 m² aan de Emile Jacqmainlaan in Brussel.

(belga)