Volumeverhoging Telenet was 'test'
Foto: © Gary BREYSSEM
De volume-uitbreiding die Telenet ontevreden klanten voorstelde, was slechts een 'commerciële test'.

Op verschillende internetfora gonsde het de voorbije dagen van de geruchten: wie naar Telenet belt en dreigt om naar de concurrentie over te stappen omdat die meer datavolume geeft, krijgt zonder veel problemen dertig gigabyte extra bij een ExpressNet-abonnement. In plaats van 12gigabyte zou men er 42 per maand mogen verbruiken. De prijs blijft daarbij dezelfde: 42,91 euro per maand.

Op die manier zou iemand met ExpressNet een hogere limiet krijgen dan een abonnee van het duurdere TurboNet. Die laatste mag slechts 35gigabyte per maand versluizen voor ruim 61euro per maand, maar krijgt ook hogere surfsnelheden.

De woordvoerder van Telenet bevestigt het nieuws, maar maakt meteen ook duidelijk dat het enkel om een 'commerciële test' ging. En dat die test ondertussen ook al afgelopen is. 'Stellen dat iedereen die de volumeverhoging wil, ze zomaar krijgt, is wat kort door de bocht', zegt Stefan Coenjaerts. 'Wie ons belde en zei dat hij zijn abonnement wou opzeggen omdat het datavolume niet toereikend was, kreeg een extra geste aangeboden. In een commerciële omgeving is dat een perfect normale gang van zaken. Uiteindelijk hebben zo enkele tientallen mensen een volumeverhoging gekregen.' Volgens Coenjaerts wil dat alles niet automatisch zeggen dat Telenet binnenkort zijn limieten voor iedereen gaat verhogen. 'De test is nu afgelopen en wordt geëvalueerd. Als je nu nog een verhoging wilt, moet je volume bijkopen, of upgraden. Volgens ons blijven datalimieten de beste manier om iedereen comfortabel te laten surfen.'

Begin deze maand verhoogden verschillende kleine internetaanbieders nog hun limieten bij bepaalde abonnementen. Zo geeft zowel Dommel als Scarlet en Full Telecom een limiet op van 100gigabyte per maand. Het West-Vlaamse DxADSL gaat daar zelfs nog boven met een datalimiet van 175gigabyte per maand. (fpe)