Ecover meest duurzame onderneming
belga
Foto: © PETER DE VOECHT
De Europese marktleider in ecologische was- en schoonmaakproducten ontvangt de MVO-award.

Duurzaam Ondernemen of Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen houdt in dat ondernemingen niet enkel rekening houden met economische overwegingen, maar ook aandacht hebben voor sociale aspecten en het milieu.

Om dat te stimuleren staat de Open Bedrijvendag dit jaar in het teken van Duurzaam Ondernemen. Ook de awards, die elk jaar naar aanleiding van Open Bedrijvendag worden uitgereikt, gingen naar de meest duurzame ondernemingen. In de categorie kleine ondernemingen won Asap Photographic Services, het eerste ecologische fotolabo (DS 2 oktober). In de categorie middelgrote ondernemingen won Flam uit Sint Truiden. De derde prijs ging naar Ecover, dat ook de hoofdprijs op zak stak.

'Wij zijn sinds onze oprichting in 1980 pionier op het domein van duurzaam en ecologisch ondernemen', zei ceo Michael Bremans. 'Bij elke investering houden we rekening met de duurzaamheid van het materiaal en screenen wij onze leveranciers op sociaal, ethisch en ecologisch vlak.' In 1992 bouwde Ecover de allereerste ecologische fabriek ter wereld.

Ecover is gevestigd in Malle en is een internationaal bedrijf dat ecologische was- en schoonmaakmiddelen produceert. Het is ook actief in de professionele schoonmaak en natuurcosmetica.

Ecover doet, net als de andere genomineerde bedrijven, mee aan Open Bedrijvendag volgende zondag. Dan kan het publiek de ecologische fabriek, het labo en de waterzuiveringsinstallatie van naderbij te bekijken. Er worden ecologische hapjes en drankjes verkocht. De opbrengst gaat naar vzw Huize Monnikenheide, die personen met een verstandelijke handicap begeleidt. (ig)

www.openbedrijvendag.be