De vraag naar aandelen Arseus overtrof de vraag.

Farma

Arseus is de divisie van Omega Pharma die producten en diensten levert aan professionelen in de gezondheidszorg. De divisie wordt apart naar de beurs gebracht. De vraag naar aandelen overtrof het aanbod 'substantieel', meldde het bedrijf gisteren. Daarom kon de verrichting gisteren om 16uur vervroegd worden afgesloten. De verdeelsleutel wordt vrijdag gepubliceerd. Dan noteert Arseus voor het eerst.

In totaal werden 26,5 miljoen aandelen aangeboden, waarvan 3miljoen via een overtoewijzingsoptie. Het aanbod bestaat uit een vrije tranche en een schijf met voorkeurrecht voor aandeelhouders van Omega Pharma. Per vier bestaande aandelen Omega konden zij op twee aandelen Arseus intekenen.

De verrichting kan maximaal 282 miljoen euro opbrengen, exclusief overtoewijzingsoptie. De definitieve prijs wordt vrijdag bekendgemaakt. Die ligt tussen 9,5 en 12euro.

Het grootste deel van de opbrengst gaat naar Omega Pharma. Maar doordat er ook nieuwe aandelen in de vorm van een kapitaalverhoging werden verkocht, komt een deel ook Arseus zelf ten goede. (rmg)

www.standaard.biz/omegapharma