Het bestuur van Floridienne is 'neutraal' in het geschil tussen zijn aandeelhouders.

De raad van bestuur van Floridienne zegt een neutrale houding aan te nemen in het geschil over de controle over de verkoop van een aandelenpakket in de chemie- en agroholding uit Waterloo.

Beluflo, de groep rond financieel directeur Gaëtan Waucquez, claimt dat ze Floridienne voor 72 procent controleert nadat ze een belang van ongeveer 36procent heeft overgekocht van Aurea, het bedrijf van de Franse zakenman Picard. Maar Aurea zegt dat het het bod nog voor de deadline heeft ingetrokken en dat Beluflo de Floridienne-aandelen dus helemaal niet op zak heeft.

De raad van bestuur van Floridienne, die zich dinsdag over het dossier boog, besloot daarom geen partij te kiezen in de zaak. 'De raad van bestuur is van mening dat hij zich niet in de plaats kan stellen van de betrokken partijen of van de gerechtelijke instanties om de bewuste 294.764 aandelen te verdelen', aldus een persbericht. Om zijn neutrale houding aan te tonen besliste de raad de verkoop van het Floridienne-pakket niet in de boeken op te nemen.

Als het tot een rechtszaak tussen Beluflo en Aurea zou komen en als de onzekerheid blijft voortduren, zal de raad van bestuur de opschorting onderzoeken van de rechten die aan de bewuste Floridienne-aandelen zijn verbonden. (belga)