Technologie

'Bezwaren tegen overname Tele Atlas'De Europese Unie zou bezwaren hebben tegen de overname van Tele Atlas door TomTom. Dat werd in Europese kringen vernomen. Er is vooral vrees dat na de overname de kaarten van Tele Atlas duurder zouden worden voor derden. TomTom weigerde gisteren commentaar. (reuters, bloomberg)

Mode

'L'Oréal heeft belangstelling voor Armani'

MILAAN L'Oréal praat met de modegroep Giorgio Armani over een participatie. Dat schreef de krant Milano Finanza zaterdag. De Franse cosmeticareus zou een kwart van Armani willen kopen en die participatie eventueel later uitbreiden. Armani ontkende het bericht. (reuters)

Energie

E.on wil activa ruilen

FRANKFORT De Duitse energiereus E.on geeft bij de vorige week aangekondigde afstoting van 4.800 megawatt opwekkingscapaciteit de voorkeur aan een activaruil. Dat schreef Börsenzeiting zaterdag. E.on is eerder al genoemd als kandidaat-ruilpartner voor Suez. Die wil liefst de verplichte verkoop van Distrigas via een ruil regelen. (reuters)

Energie

'Olie nooit meer onder 60 dollar'

PARIJS De Saudische minister van Olie en hoofd van de Opec, Ali al-Nouaïmi, denkt dat de prijs van een vat ruwe olie niet meer onder een prijs van60 à 70dollar zal zakken. Dat is volgens hem de marginale kost van de productie van alternatieve brandstoffen. (afp)