Anderlecht stuurt KV Mechelen met 3-1 naar huis
Anderlecht -KV Mechelen Foto: Photo News
Anderlecht speelde een prima partij tegen KV Mechelen en haalde een verdiende overwinning. Het duo Camesin-Suarez speelde sterk en zorgde voor de eerste driepunter van het seizoen voor de thuisploeg. De nederlaag tegen OH Leuven lijkt vergeten en vergeven.

Anderlecht begon zijn eerste thuismatch van het seizoen met Biglia, Kljestan en De Sutter in de basis. Kind van de rekening was Gillet, die na zijn zwakke prestatie tegen OH Leuven een zitje op de bank kreeg. KV Mechelen opteerde voor meer zekerheid op het middenveld en liet spits Kevin Vandenbergh buiten de elf.  

Paars-wit startte gretig aan de partij en de spitsen Lukaku en De Sutter lieten zich meteen gelden. Na een vrije trap van Biglia torende Tom de Sutter boven iedereen uit en kopte de bal op de lat. KV Mechelen herstelde het evenwicht en een vrije trap van Julien Gorius landde net naast de paal. Op een poging van Wilmet moest doelman Proto uitpakken met een save.

Penalty Kljestan

Halfweg de eerste helft werd een bedrijvige Canesin gelegd in de zestien en scheidsrechter Wouters legde de bal op de stip. Kljestan nam zijn verantwoordelijkheid en zette de elfmeter netjes om.  De bezoekers uit Mechelen waren even het noorden kwijt en Suarez en Lukaku kwamen kort bij de 2-0 maar Renard redde de meubelen voor zijn team. Aan de overkant claimde Cordaro een strafschop voor een fout van Juhasz maar Wouters reageerde niet. Zo gingen we rusten met een 1-0 voorsprong voor Anderlecht.          

Gelijkmaker De Storme

Anderlecht wou de klus klaren in de het begin van de tweede helft en ging op zoek naar de 2-0. Canesin werd in de zestien neergemaaid door Seth De Witte maar scheidsrechter Wouters durfde geen tweede strafschop geven aan de thuisploeg. 

Even later schudde De Storme een fabuleuze actie uit de sloffen en hij draaide de bal aan de tweede paal binnen. Een verdiende gelijkmaker voor een goed georganiseerd KV Mechelen. Anderlecht liet het niet aan zijn hart komen en ging op zoek naar de voorsprong.

Uitblinkers Suarez en Camesin

Onder impuls van een sterk spelend  duo Suarez-Camesin bleef Anderlecht drukken. Op een poging van Suarez moest Renard zich gewonnen geven. De fluwelen spits van paars-wit pegelde van buiten de zestien de bal snoeihard in de kruising. Het thuispubliek ontplofte. Na een hoekschop voor KV Mechelen onderschepte de Argentijn de bal en hij bediende loepzuiver Lukaku. De spits knalde met rechts de bal tegen de touwen en de match was gespeeld. Misschien wel het laatste doelpunt voor Anderlecht van Lukaku. 

Anderlecht speelde de partij rustig uit en Suarez kwam nog dicht bij de 4-1. Het thuispubliek kraaide het uit van de pret. Zo lijkt de misstap tegen OH Leuven al vergeten en vergeven. 

Herbeleef de partij hier.