Na een proefperiode van een half jaar waarin verschillende proefprojecten werden uitgetest en geëvalueerd, gaat de Tijdbank volgende week vrijdag officieel van start. Niet toevallig op 29februari, dat dagje 'extra' dat we dit jaar allemaal hebben, en dat dus nuttig besteed zou kunnen worden aan het goede doel.

Onder het motto 'de Tijdbank danst' organiseert de Tijdbank in de namiddag in elke Vlaamse provincie haar versie van 'speeddating'.

Tijdgevers kunnen er ter plekke kennis maken met socialprofitprojecten die vrijwilligers zoeken en eventueel ter plaatse ook al concrete afspraken maken.

'sAvonds wordt dan de Tijdbank officieel gelanceerd in het Amerikaans Theater in Brussel.

De Tijdbank wordt gesteund door de Nationale Loterij, en door minister van Sociale Economie Kathleen Van Brempt (SP.A), die het initiatief 125.000 euro subsidie toezegde. Partners van het initiatief zijn het consulting- en accountingbedrijf Deloitte, KBC, de werkgeversorganisaties Unizo en Voka, de Bond zonder Naam, BeXpertise, het advocatenbureau Laga, de gemeente Edegem, de VRT en het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap.