Professor Walter Van Gerven was voorzitter van de Bankcommissie toen De Benedetti zijn bod op de Generale lanceerde. Na afloop van zijn mandaat werd hij, tot 1994, advocaat-generaal bij het Hof van Justitie van de Europese Gemeenschap. Hij bleef ook actief als bestuurder van vennootschappen en als hoogleraar. In 2000 ging hij met emeritaat.

Jean-Louis Duplat was in 1988 nog voorzitter van de rechtbank van koophandel van Brussel, maar volgde Van Gerven op als voorzitter van de Bankcommissie die onder zijn bewind werd omgevormd tot de Commissie voor het Bank- en Financiewezen. Hij speelde als dusdanig een belangrijke rol in de vele overnamedossiers in de jaren negentig. Na zijn afscheid van de CBF werd hij adviseur bij Ernst & Young en bestuurder bij enkele bedrijven, zoals Omega Pharma. Onlangs werd hij benoemd tot voorzitter van Child Focus.

Alain Minc had de leiding in handen van Cerus, de Franse holding waarlangs De Benedetti zijn bod lanceerde. Vandaag is hij schrijver-essayist en een invloedrijk maar discreet adviseur, onder meer van de Franse president Sarkozy. Hij is voorzitter van de raad van toezicht van de Franse krant Le Monde, maar ligt dezer dagen zwaar onder vuur van de redactie wegens zijn banden met Sarkozy.