KBC gaat niet in op het bod van Banimmo op North Plaza. GE ligt lichtjes boven.

Het biedverschil tussen GE en Banimmo is sterk verkleind als gevolg van de verhoging van de biedprijs van Banimmo op het vastgoedcertificaat Immo-North Plaza. Toch blijkt het bod van GE nog altijd dat van Banimmo te overtreffen. De waarde van het bod van GE komt neer op 202,65 euro bruto (196,9 netto) per vastgoedcertificaat, tegenover 192 euro van Banimmo.

De raad van bestuur van Immo-North Plaza zegt wel verheugd te zijn met het feit dat Banimmo zijn bod heeft verhoogd met 13,6%, maar merkt op dat de waarde van het gebouw, zoals geschat door de expert Crombrugghe & Partners, hoger ligt.

Het bod van Banimmo is afhankelijk van het verwerven van 75% van de certificaten. De KBC Groep, die 20% heeft, zegt dat ze niet op het (verbeterd) bod zal ingaan.

GE, dat een 'tax ruling' vraagt biedt dan weer 30,5 miljoen euro op het gebouw zelf, wat betekent dat de beleggers pas de opbrengst kunnen innen in de vorm van een vereffeningscoupon op 30juni 2008. Eerder al, in april, zouden ze de jaarlijkse coupon kunnen innen.

Het bod van Banimmo loopt morgen af. (pdd)