dS Avond


dS Avond verschijnt elke werkdag om 17 uur en bundelt het belangrijkste nieuws van de dag.

  • Voor tablet en PC

dS Avond is speciaal ontworpen voor de tablet en pc, en maakt gebruik van de superieure mogelijkheden van die toestellen die intussen 's avonds bij het leven en ontspannen horen.

In dS Avond zijn tekst, foto's en infografieken aanklikbaar zodat de lezer zich een eigen weg kan zoeken door de informatie. Het beeld is van superieure kwaliteit, her en der zijn video's geïntegreerd. Zelfs het kruiswoordraadsel is interactief.

Veelgestelde vragen:

Wat is het verschil tussen de apps en de webversie?

Er bestaan twee apps voor dS Avond. Eén voor iPad (iOS) en één voor tablets met het Android-besturingssysteem. De apps bieden de mogelijkheid de avondeditie te downloaden. U kan ze nadien vlot lezen, zowel online als offline. Op iPad kan u de app ook automatisch laten downloaden (zie ook specifieke vragen hierover).

Daarnaast biedt De Standaard dS Avond ook aan op de website. Deze versie kan u enkel lezen indien u online bent.

Welke zijn de technische vereisten om de app te kunnen gebruiken

De app vereist op iPad het besturingssysteem iOS 5.0 of hoger. Voor Android is besturingssysteem v4.0 of hoger vereist op minimum 10 inch tablets. Dataconnectie (WiFi of 3G) is eveneens vereist.

Gebruik ik best WiFi of 3G?

U kan de app zowel met Wi-Fi als 3G gebruiken. De snelheid van informatie is afhankelijk van de kwaliteit van de verbinding. Indien mogelijk gebruikt u best een Wi-Fi-verbinding. Het is meestal sneller en goedkoper. Vooral in het buitenland kunnen de kosten voor 3G oplopen.

Heb ik internetverbinding nodig?

Om een editie te downloaden heeft u een mobiele data- of WiFi-verbinding nodig. Na het downloaden van een editie kan u deze offline raadplegen.

Verschijnt dS Avond altijd stipt om 17 uur?

De redactie publiceert dS Avond elke werkdag op hetzelfde moment, zodat u om 17 uur dS Avond kan lezen. We hebben evenwel geen controle over de digitale distributie naar uw tablet. Dit verloopt via de platformen van Apple en Android. Die distributie vraag enige tijd. Hierdoor ontvangt niet iedereen dS Avond op exact hetzelfde moment.

Kan ik de app zowel in landscape als in portrait gebruiken?

De app is enkel beschikbaar in portrait.

Kan ik edites van de voorbije dagen downloaden?

Via het archief kan u de edities van de voorbije 30 dagen downloaden

Is dS Avond los te koop?

dS Avond maakt deel uit van het aanbod van De Standaard voor zijn abonnees. Het is niet los te koop. Via iTunes kan u wel een apart iTunes-abonnement nemen. Een weekabonnement kost er 4,49 euro. Op Android is geen apart abonnement beschikbaar.

iPad. Ik heb de app gedownload, maar zie dS Avond nergens verschijnen op mijn overzichtspagina’s.

U vindt dS Avond terug in de Apple-kiosk (Newsstand). Het voordeel hiervan is dat de cover elke dag automatisch wordt vernieuwd. Indien u wil, kan de publicatie in de Kiosk ook elke avond automatisch laten downloaden.

iPad. Hoe kan ik de automatische download activeren?

Zodra u de app downloadt krijgt u de vraag of u berichten wil ontvangen van dS Avond. Hierop moet u ,Ja’ antwoorden. Uw toestel krijgt dan dagelijks een (voor u onzichtbaar) berichtje dat dS Avond klaar is voor download. De download gebeurt vervolgens automatisch.
Indien u bij de eerste download geen toestemming hebt gegeven om berichten te ontvangen , kan u dat nog altijd aanpassen in de instellingen van de app.

  • Instellingen iPad > kiosk > ds Avond (iOS 6)
  • Instellingen iPad > Store > dS Avond (eerder versies)

iPad. De instellingen staan juist, en toch lukt de automatische download niet.

Er zijn verschillende verklaringen mogelijk.

  • De automatische download blijft geactiveerd zolang u dS Avond ook daadwerkelijk opent. Indien u dS Avond een week niet opent, stopt de automatische download. Hij start opnieuw zodra u de krant een eerste keer manueel hebt gedownload.
  • De automatische download werkt enkel bij een goede Wifi-verbinding. Een zwakke of onregelmatige verbinding kan de download verhinderen.

iPad. De pagina’s komen niet altijd goed door als ik op mijn iPad via de site naar dS Avond ga.

De webversie werd ontwikeld voor gebruik op pc. Indien u dS Avond op iPad wil lezen, raden we u aan de app te downloaden. Die biedt u de beste gebruikservaring.

Android. Waarom kan ik De Standaard Avond App niet vinden in Google Play?

Het kan zijn dat de schermresolutie of de Android versie van uw toestel te laag is. De App vereist namelijk een minimale resolutie, anders kan de App niet goed worden weergegeven. U kunt de App in dit geval helaas niet downloaden en gebruiken.

Android. De pagina’s komen niet altijd goed door als ik op mijn tablet via de site naar dS Avond ga.

De webversie werd ontwikkeld voor gebruik op pc. Indien u dS Avond op een Android-tablet wil lezen, raden we u aan de app te downloaden. Die biedt u de beste gebruikservaring.

Android. De Android-app werkt niet op Nexus 7.

De schermresolutie van dit toestel maakt het voorlopig niet mogelijk dS Avond goed weer te geven. We kijken hier welke oplossing er zijn om dit alsnog mogelijk te maken.

Webversie op PC. Bij de backtoets kom ik niet op de vorige pagina uit.

Dit klopt. dS Avond werd in eerste instantie ontwikkeld voor gebruik op tablets. De hele publicatie wordt in één pakket doorgeplaatst op de website. Technisch gezien is het daardoor één pagina. Indien u de backtoets gebruikt gaat u terug naar de pagina die u bezocht vooraleer u naar dS Avond surfte. U gebruikte daarom beter de pijltjes links en rechts van de publicatie om erin te navigeren.

Nog vragen? Mail naar onlineservice@standaard.be

Nog geen abonnee?

Lees 7 dagen gratis

  • Lees alle betalende artikels en de digitale krant
  • In 1 minuut geregeld
  • Geen betaalgegevens nodig, stopt automatisch
Lees 7 dagen gratis »

U bent al abonnee?

Als 6 daags, studenten en digitaal abonnee op De Standaard krijgt u toegang tot de digitale krant, dS Avond en Archief+.
Ontdek hier hoe u uw digitale toegang eenmalig activeert »