Voor de derde maal geeft de redactie van De Standaard zeven van haar journalisten zes maanden lang tijd, ruimte en budgetten om te onderzoeken wat onze wereld en uw leven overhoop haalt. U zal hun verhalen overal zien opduiken in De Standaard: op de voorpagina, online, in de vorm van reportages en interviews en als blogs en videoverhalen op de website.

Hoofdredacteur Karel Verhoeven over de nieuwe correspondenten >

 • Marc Reynebeau

  Opstand tegen de elites

  In de grootste democratieën kraakt de macht. Kiezers vluchten uit het centrum weg. Zij die kunnen besturen, heten nu zichzelf te bedienen. Zij zijn de elites waar brede lagen van het volk tegen in opstand komen. Marc Reynebeau peilt de turbulentie in het hart van onze politiek.

  naar het dossier
  Bekijk de video
 • Dorien Knockaert

  De bacteriële revolutie

  Decennia wilden we ze verdelgen, nu heten ze onze redding. Ze maken ons voedsel, trainen ons afweersysteem, houden onze huid gezond en hebben mogelijk zelfs een impact op de geest. Geen mensen zonder bacteriën. Foodwriter Dorien Knockaert onderzoekt wat aan de basis ligt van het goede eten en het goede leven.

  naar het dossier
  Bekijk de video
 • Nikolas Vanhecke & Maxie Eckert

  M >< V

  Ondanks decennia emancipatie spant het tussen mannen en vrouwen. De zenuwen liggen bloot. Vrouwen pikken het niet meer. Mannen weten het niet meer. De verschillen lijken groter dan ooit. Maxie Eckert en Nikolas Vanhecke, beiden dertigers, zoeken uit hoe het vandaag is gesteld met de (on)gelijkheid tussen mannen en vrouwen.

  naar het dossier
  Bekijk de video
 • Corry Hancké

  Terug naar Rusland

  In het oosten heerst weer een vijand. Met het gevaar groeit het mysterie, want we kennen slechts de clichés. Corry Hancké reist zes maanden door het grootste land van Europa op zoek naar het Rusland dat verlangt om weer groot te zijn onder tsaar Vladimir Poetin.

  naar het dossier
  Bekijk de video
 • Ruben Mooijman

  Moslims in België

  In sommige steden bestaat een kwart van de bevolking uit moslims. Hoeveel onder uw vrienden zijn moslim? Of bent u moslim, hoe onbegrepen voelt u zich? Het wantrouwen groeit, volstrekt wederzijds, sprekend over hen maar zelden met hen. Chef economie Ruben Mooijman zoekt uit of de moslims België veranderen dan wel of België de moslims verandert.

  naar het dossier
  Bekijk de video
 • Eva Berghmans

  Waan en aandacht

  Uw aandacht is het waardevolste geworden wat u heeft. Iedereen wil ze. Facebook en Google, Telenet en televisie, vrienden, verkopers en lawaaimakers. Nu moet u op zoek naar wat u echt betekenis geeft. Dat valt niet mee, in de ruis ontdekken wat waardevol is. Eva Berghmans stelt de vraag waar u en anderen het allemaal voor doen.

  naar het dossier
  Bekijk de video