De correspondenten

van De Standaard

De correspondenten van De Standaard vliegen weer uit. Over generaties en taalgrenzen heen, langs breuklijnen en maatschappelijke verschuivingen, out of the box, dwars door bubbels, voorbij het verwachte. Voor de zesde keer krijgen enkele journalisten tijd en ruimte om vol te focussen op een thema, tot zij en u er het fijne van weten.

Valerie Droeven en Simon Grymponprez worden
correspondenten 'Gen Z'

Wie zijn de post-millennials, die geboren zijn in de jaren 2000? Valerie Droeven en Simon Grymonprez laten de jongeren zelf spreken. Samen onderzoeken ze de invloed van sociale media op hun identiteit en wat digitalisering betekent voor hun zelfbeeld, overtuigingen, nieuwsgaring en contacten.

naar het dossier

Peter De Lobel wordt
correspondent Walen binnen

In de jaren 60 hebben we zo hard ‘Walen Buiten’ geroepen dat we nu nauwelijks nog onze zuiderburen kennen. Wetstraat-journalist Peter De Lobel kijkt over het muurtje en geeft een gezicht aan een reeks boeiende Walen. Gesprekken voor een dieper begrip van wat onze landgenoten beroert en ontroert. We halen opnieuw de Walen binnen.

naar het dossier

Sarah Vankersschaever wordt
correspondente ‘Uw kar gekeerd’

Bataat, amandelmelk, avocado, Berloumi: steeds meer consumenten keren hun winkelkar richting gezond en duurzaam. En de sector keert mee. Sarah Vankersschaever neust in uw winkelkar en volgt een reeks nieuwe producten van retail naar tafel en terug. Hoe lifestyletrends de economie sturen of erdoor gestuurd worden.

naar het dossier