Wonder Car: de specialist in kleine schade
Foto: © www.vroom.be
Even een moment van onoplettendheid en hop, er zit een vlek op jouw zetel, een lelijke kras ontsiert jouw bumper of jouw voorvleugel is ingedeukt. Dergelijke schadegevallen leiden meestal tot een zware factuur bij een carrossier. Maar niet altijd. Precies daarvoor is er Wonder Car.

Snel en niet duur

De kleine schade die zo snel gebeurd is, wordt bij gebrek aan tijd of middelen vaak vergeten. Dat is precies de bestaansreden van Wonder Car: snel, goed en tegen lage kosten de dagelijkse schadegevalletjes herstellen. Om je een idee te geven: een interventie kost gemiddeld zo'n 200 euro en vraagt niet meer dan anderhalf uur werk.

Bedrijven en particulieren

Al vijftien jaar spreekt Wonder Car bedrijven aan met zijn smart repair, kleine herstellingen voor een lage prijs. Sinds een jaar wordt dit concept nu ook aangeboden aan particulieren. Het succes is veelbelovend. Kleine herstellingen kunnen zonder afspraak en in een korte tijd uitgevoerd worden.

Veel klanten verkiezen om hun auto 's ochtends af te zetten en 's avonds op te halen, maar je kunt ook gewoon ter plaatse blijven, een drankje nuttigen en via het WiFi-netwerk op het internet surfen.

Voor meer transparantie hanteert Wonder Car vaste tarieven en kun je online offertes vragen. Surf naarwww.wondercar.be, klik op de knop "Vraag uw  gratis offerte aan", stuur enkele foto's door van de schade en binnen de drie uren weet je hoeveel de herstelling kost.

Getest

Dat klinkt allemaal mooi op papier, maar in werkelijkheid? We namen de proef op de som en speelden zelf klant met een behoorlijk versleten Audi A3. Na een klein onderzoek bleek dat de voorkant wat verzorging nodig had: de twee voorvleugels waren lichtjes ingedeukt (zonder verfschade) en in de voorbumper zaten enkele diepe krassen en een deukje. 

Aangezien de auto net zijn leasingperiode had beeindigd, vroegen we een volledige inventaris van de staat. Dat weerspiegelt perfect wat de leasingmaatschappij zal vragen wanneer ze de auto terugneemt. De kleinste details worden geïnspecteerd.

In de praktijk

De voorvleugels werden uitgedeukt zonder dat ze opnieuw geverfd moesten worden en de bumper werd weer vlak gemaakt. Hiervoor moest een kwart van het oppervlak opnieuw geverfd worden. Zeer gerichte, verzorgde en met het oog zo goed als onzichtbare herstellingen die bovendien opmerkelijk goedkoop zijn. Bij een traditionele koetswerkhersteller zou je ongeveer 1.000 euro betaald hebben, hier liepen de kosten op tot 301 euro.

Wat doen ze?

Zolang er niet om een 'zware' operatie gaat, behandelt Wonder Car jouw auto. Het actieterrein is vrij ruim: van de herstelling van een cigarettengat in de zetel tot een deukje, met daartussen een volledige schoonmaakbeurt, een professionele polish en (met groot succes) herstellingen van velgen.

Hoe doen ze het?

Verzorgd werk en een scherpe offerte. Wat is het geheim achter dit succes? Een radicaal andere werkmethode dan de traditionele koetswerkherstellers, die met ateliers werken en in het algemeen snel alles vervangen.

Wonder Car benadrukt de veelzijdigheid van zijn werknemers, die aan een project werken van begin tot eind. Aangepaste materialen en plaatselijke herstellingen maken het mogelijk om de kosten beperkt te houden.

Een voorbeeld? Enkele krassen op jouw bumper en een barstje leiden bij een gespecialiseerde carrossier automatisch tot een vervanging en werk in de spuitcabine. Bij Wonder Car wordt de bumper gehecht (via een kliksysteem) en hersteld door de specifieke plek te behandelen. Wat wil je nog meer?

Het bedrijf is in volle expansie en wil zich vestigen in het zuiden van Brussel. Wonder Car telt momenteel vier herstelcentra: Groot-Bijgaarden, Kontich, Vilvoorde en Zaventem. De rest van Belgie wordt binnenkort gedekt.