Volkswagen E-Bugster Concept: schijn bedriegt
Foto: © www.vroom.be
Het is duidelijk familie: deze concept van een Beetle cabriolet lijkt heel sterk op de Porsche 911 Speedster. De band tussen de twee auto's was zelden zo uitgesproken, zelfs al heeft de Kever tegenwoordig zijn motor voorin. En het is precies daar dat dit concept ons verbaast.

Look boven alles

Net als de radicale Porsche Speedster offert deze E-Bugster de ruimte en de functionaliteit op voor het design. En wat voor design! Hij is laag (9 cm minder dan de gewone Beetle) en breed en heeft brede velgen, gespierde zijvleugels en een steile voorruit. De Beetle was nog nooit zo sportief. We betwijfelen echter of de toekomstige Beetle Cabriolet op dit model gebaseerd wordt.

Verrassing

Onder de motorkap kunnen we ons meteen de motor van de Golf R met een vermogen van 265 pk voorstellen. Helaas, er zijn maar 116 paarden van de partij. Een ontgoocheling? Neen, want het gaat om een elektromotor. De E-Bugster rijdt zelfs 100 procent elektrisch. Dit concept heeft maar 10,8 seconden nodig om 100 km/u te bereiken. VW belooft een autonomie van 180 km en een snelle laadtijd van slechts 35 minuten.

Volkswagen Amarok Canyon Concept: op watersport

Volkswagen Cross Coupé: hybride met diesel

Volkswagen up! even veelzijdig als Zwitsers zakmes

VW Jetta: ook als hybride

Volkswagen Passat Alltrack: halve SUV

Volkswagen eT!: ruimtewagen voor postbodes

Volkswagen CC: zeg niet meer

VW Golf GTI Edition 35: 35 stuks voor België

Volkswagen Up! in zesvoud

Volkswagen Beetle R en Fender: rock-'n-roll