Dacia Lodgy debuteert op het ijs
Foto: © www.vroom.be
Dacia denkt aan gezinsuitbreiding. Het dochtermerk van Renault presenteert in maart 2012 op het salon van Genève een gloednieuwe monovolume: de Lodgy. Die beleeft zijn avant-première tijdens de ijsraces van de Trophée Andros.

Nog voor de Lodgy aan het publiek wordt getoond, trekt hij ten strijde op het ijs. Twee exemplaren, voor de gelegenheid omgedoopt tot Lodgy Glace, nemen op 3 en 4 december deel aan de eerste manche van de Trophée Andros in Val Thorens, Frankrijk. De eerste auto wordt bestuurd door voormalig Formule 1-piloot Alain Prost, de tweede door zijn zoon Nicolas en Evens Stievenart.

Alleen de looks

Twee jaar geleden werd ook de Dacia Duster eerst voorgesteld in een speciale Glace-raceversie voor de Trophée Andros.Door de strikte technische eisen van de race (banden, afmetingen van het onderstel, versnellingsbak, ...), heeft de Lodgy Glace eigenlijk alleen zijn silhouet gemeen met de seriewagen. Onder het koetswerk uit glasvezel schuilt een buizenchassis, vierwielaandrijving en een drieliter V6-benzinemotor van Nissan. De definitieve Lodgy krijgt uiteraard een aandrijflijn die iets bescheidener is. Het wordt tenslotte een betaalbare gezinswagen.

Dacia Logan: goedkoopste diesel op de markt

Dacia Duster: lowcost terreinwagen

Dacia SUV : Low-cost off-road !

Dacia Sandero Stepway : Karakter en low cost !

Dacia Duster : Het eerste Dacia concept !

Dacia Logan en Sandero : Uitbreiding van het motoraanbod

Dacia Logan Van en pick-up : Twee extra modellen voor Europa !

Dacia Logan MCV : onder het mes

Dacia Sandero : de diesel is er vroeger dan verwacht !

Dacia Logan : low-cost berline krijgt facelift