Marollenwijk smult van Brusselse wafels

Zo'n tweehonderd vrijwilligers bakten gisteren 'echte Brusselse wafels' in de Marollen. 'Om de Brusselse wafel na 50 jaar weer naar hier te halen en om te laten zien dat de Marollen niet zomaar een folkloristisch museum is.'
Marollenwijk smult van Brusselse wafels
Tweehonderd Marolliens leerden gisteren wafels bakken van professionele koks. Herman Ricour
© Herman Ricour
van onze medewerkster







Zondagmiddag bruist het Vossenplein in de Brusselse Marollen altijd. Gisteren rook het er ook heerlijk: meer dan tweehonderd Marolliens stonden boven het wafelijzer gebogen om echte, krokante, goudgele Brusselse wafels te bakken. De weergoden zijn hen gunstig gezind. De wolken blijven de hele middag dreigen maar er valt geen druppel.



Rond één uur roepen de professionele koks hun bakkers bijeen voor hun kookatelier 'Brusselse wafels bakken ... Dit is een ds Plus artikel. Het behoort tot het betalende deel van de website.
U las 69 van de 613 woorden

Nog geen abonnee?
Abonneer voordelig om verder te lezen

Lees dS Avond, de digitale krant en Archief+.

Ja, ik neem een proefabonnement

Bekijk onze formules >
Neem een dagkaart >

Reeds abonnee?

Nog niet geregistreerd?

Registreer