LEUVEN - Vanmorgen is in de Sint-Pieterskerk te Leuven Gaston Geens begraven. Hij overleed vorige woensdag op 71-jarige leeftijd. Geens kreeg een staatsbegrafenis met militaire eer. Nadien werd hij ter aarde besteld op het kerkhof van de Abdij van 't Park te Heverlee.
De misviering werd bijgewoond door vele honderden mensen. De federale regering werd vertegenwoordigd door minister Rik Daems, de Vlaamse regering door minister-president Patrick Dewael, parlementsvoorzitter Norbert Debatselier en de ministers Bert Anciaux en Mieke Vogels, de Brusselse regering tenslotte door Jos Chabert. Er was ook een vertegenwoordiger van het Hof en Koning Albert en koningin Paola hadden een krans gestuurd. Daarnaast waren nog tal van huidige en gewezen politici aanwezig.

Vlaams minister-president Patrick Dewael loofde Geens voor zijn grote bijdrage aan de ontwikkeling van de Vlaamse Gemeenschap. Naast Dewael voerden ook CD&V-voorzitter Stefaan De Clerck en oud-premier Leo Tindemans het woord.

Geens was in zijn politieke carrière onder meer minister van Staat, voorzitter van de Vlaamse Executieve (1980-92), federaal minister van Financiën en staatssecretaris van Begroting (1974-80) en senator (1974-95) geweest.