BERLIJN - De nieuwe Europese toernee van de Rolling Stones begint op 4 juni 2003 in het Olympisch stadion van de Duitse stad München. Dat kondigt het organiserende bedrijf Deag vandaag aan. Het Europese luik van hun 'Licks'-toernee zal meer dan twintig optredens omvatten. Of er een optreden in België komt, is nog niet duidelijk.

In september begon de Britse rockband aan het eerste luik van hun wereldtoernee 'Licks'. Hierbij doet de groep de Verenigde Staten en Canada aan. Nadien volgen Europa en de rest van de wereld.

De eerste optredens in Europa vinden plaats in Duitsland. In de buurt van België zijn Mick Jagger, Keith Richards en Ronnie Wood nadien nog te zien in Frankrijk, Nederland (Rotterdam, Amsterdam én Utrecht) en Groot-Brittannië.

De Europese fanclub van de band vermeldt dat ook het Koning Boudewijnstadion in Brussel getipt wordt als mogelijke plaats van optreden. Bij de Belgische afdeling van Clear Channel Entertainment kon het gerucht evenwel niet bevestigd worden. ,,Onderhandelingen zijn al lang aan de gang, maar we wachten zelf nog op bevestiging'', verklaarde de persverantwoordelijke van Clear Channel.