BRUSSEL - Het schandaalverhaal rondom Mabel Wisse Smit begint stilaan zijn geloofwaardigheid te verliezen nu weer iemand ontkent dat de verloofde van de Nederlandse prins Johan Friso een relatie had met topcrimineel Klaas Bruinsma. In het Nederlandse dagblad de Volkskrant zegt de 36-jarige Ottelien Lels dat zij en niet Wisse Smit begin jaren negentig een relatie had met Bruinsma.
Lels geeft, naar eigen zeggen, openheid van zaken omdat Wisse Smit in haar ogen ten onrechte wordt beschadigd. Lels is psychologe en werkt momenteel als senior consultant bij een internationaal organisatieadviesbureau. Tijdens de relatie werkte ze bij een bedrijf dat onder meer zeilevenementen organiseerde.

Maandag verklaarde wedstrijdzeiler Jochem Visser, de schipper van het door Bruinsma gesponsorde zeiljacht Amsterdamned, al dat Wisse Smit geen relatie heeft gehad met Bruinsma, maar met een bemanningslid. Het gaat waarschijnlijk om Arne Klunder, die maandag op televisie verklaarde een verhouding te hebben gehad met de verloofde van prins Friso.