BRUSSEL - In Antwerpen is maandag op 78-jarige leeftijd dichter Gust Gils overleden. Het nieuws raakte pas vandaag bekend. Hij behoorde tot de generatie van Paul Snoeck en Hugues Pernath, de zogenaamde ,,Vijfenvijftigers''.
Gust Gils (geboren op 20 augustus 1924 in Antwerpen) schreef ook proza, toneel, muziek en aforismen. Hij noemde zijn absurde verhalen 'paraproza'.

Met Paul Snoeck en Hugues Pernath richtte hij het rebelse tijdschrift Gard Sivik op. Later was hij redacteur van het Nederlandse Dito Podium.

Het werk van Gust Gils was altijd beknopt, grimmig en vaak surrealistisch. In zijn gedichten besteedde hij grote aandacht aan ritme en kadans. In 1994 bundelde hij zijn poëzie onder de titel ,,Mijn Plichtvergeten Werk''.

Gust Gils ontving in 1996 de driejaarlijkse prijs van de Vlaamse Gemeenschap ter bekroning van een schrijversloopbaan. De jury loofde toen ,,de permanent hoge kwaliteit van het uitzonderlijke oeuvre van Gils en voor diens constante en blijvende aanwezigheid in het geheel van de Nederlandse literatuur''.