BRUSSEL -- De Brusselse regering heeft deze voormiddag haar begrotingsbesprekingen afgerond, zo blijkt uit een persmededeling. De executieve, die sinds de gemeenteraadverkiezingen geleid wordt door François-Xavier de Donnéa (PRL), dient bij het parlement een sluitende begroting in.

De uitgaven voor 2001 worden geraamd op ongeveer 78,3 miljard frank. De ontvangsten belopen 71,6 miljard frank. Het netto te financieren saldo wordt begroot op 2,29 miljard frank. Dat is binnen de norm die de Hoge Raad voor Financiën voorschrijft en die voor volgend jaar 2,3 miljard frank bedraagt. In 2000 bedroeg de norm nog 2,7 miljard frank. Doordat de norm gerespecteerd wordt, kan een begroting in evenwicht worden neergelegd.

Minister van Begroting Guy Vanhengel (VLD) merkt op dat na de verschillende begrotingsaanpassingen voor dit jaar de regering een bijkomende schuldverlichting van 614 miljoen frank heeft kunnen realiseren ten opzichte van de eerste ramingen.

'Dit betekent dat het Brussels gewest een grotere inspanning levert in de vermindering van de totale Belgische schuld dan vereist en op die manier bijdraagt tot het lichten van de schuldhypotheek op de toekomstige generaties,' staat in de mededeling.