VILVOORDE - Op een algemene vergadering heeft de SP-Vilvoorde haar schepenen aangeduid voor het college dat vanaf 2001 de stad zal besturen. Kamerlid Hans Bonte wordt schepen van tewerkstelling, sociale zaken en sociale economie. De huidige SP-fractieleider in de gemeenteraad Guy Ceuppens wordt schepen van sport en oud-burgemeester Ernest De Bock schepen van onderwijs.
Fatima Lamarti, een 34-jarige vrouw van Marokkaanse afkomst, volgt in het midden van de legislatuur, meer bepaald op 1 januari 2004, De Bock op als onderwijsschepen. De eerste drie jaren heeft zij als opdracht een gestructureerd overleg op gang te brengen tussen het stadsbestuur en de minderheden in Vilvoorde.

In de stad wonen onder meer heel wat Spanjaarden, Portugezen, Marokkanen en Turken. Ook met de Franstalige minderheid wil het nieuwe bestuur een goed overleg uitbouwen.

Vanaf 2001 treedt in Vilvoorde een CVP-SP-Agalev-coalitie aan met ex-premier Jean-Luc Dehaene (CVP) als burgemeester. De drie partijen beschikken in de gemeenteraad over een meerderheid door de steun van twee onafhankelijke raadsleden die op 8 oktober verkozen werden op een FDF-lijst. Dat lokte zoals bekend fel protest uit in Vlaams-nationale en VLD-kringen.

Ook CVP en Agalev duiden dezer dagen hun schepenen aan. Naast de burgemeester beschikt de CVP nog over 3 schepenen en de OCMW-voorzitter. Agalev kreeg één schepen toegewezen.