GENT - Vlaams minister van Binnenlandse Aangelegenheden Paul Van Grembergen heeft zaterdagmorgen schepen Ghislain Lippens (CD&V) benoemd tot nieuwe burgemeester van de Oost-Vlaamse gemeente Waarschoot. Sinds de Lambermontakkoorden begin dit jaar in werking traden, komt die benoeming niet langer toe aan de Koning. Lippens is de eerste Vlaamse burgemeester die door de bevoegde minister werd benoemd.
Iets na halftien heeft Van Grembergen het benoemingsbesluit ondertekend waardoor Lippens de 66-jarige Charles De Block (CD&V) opvolgt als burgemeester van Waarschoot. Aansluitend heeft Lippens de eed afgelegd in handen van gouverneur Herman Balthazar.

Uittredend burgemeester De Block was sinds 1965 actief in de Waarschootse politiek en doet nu een stap opzij voor zijn ,,vriend" en partijgenoot, die bij de laatste verkiezingen het meeste voorkeurstemmen behaalde. Lippens is zelf reeds 25 jaar gemeenteraadslid en was tijdens de vorige legislatuur ook al schepen. De 32-jarige Koen Goethals zal zijn schepenambt overnemen.

Ofschoon de benoeming een formaliteit blijft, vindt Lippens deze historische benoeming ,,een hele eer".