De Antwerpse politie is een onderzoek gestart naar de grappenmaker die een poeder-brief stuurde naar het kabinet van schepen Luc Bungeneers. De verdachte omslag legde gisteren het Antwerpse stadhuis zo goed als lam. 25 personeelsleden moesten zich uitvoerig wassen. Vier anderen werden zelfs voor onderzoek afgevoerd naar het ziekenhuis. Enkel de schepenen lieten zich niet van de wijs brengen. Ze gingen rustig door met hun vergadering.

De brief was 's ochtends op het kabinet toegekomen met de binnenpost. Toen Bungeneers secretaresse de omslag opende, zat ze plots onder het poeder. Ook een collega die naast haar stond kreeg poeder over zich. De kabinetsmedewerkers sloegen alarm. In een wenk was noodarts Luc Beaucourt ter plaatse om de operatie in goede banen te leiden. Hij liet de twee medewerksters volledig strippen en stuurde ze met nog twee andere collega's naar het Sint-Elisabethziekenhuis voor controle. De twee dames blijven daar tot morgen in quarantaine.

Beaucourt verpakte de verdachte enveloppe zoals voorgeschreven in twee plastic zakken en verwittigde de Civiele Bescherming. De 25 andere ambtenaren die de brief 's ochtends hadden aangeraakt, moesten uitvoerig hun handen wassen.

Rond 13 uur haalden leden van de Civiele Bescherming de poederbrief op. De speciale luchtdikke pakken waarmee ze in de weer waren, zorgden voor een pak geamuseerde kijklustigen op de Grote Markt. Rond 14 uur werd het stadhuis weer vrijgegeven. Enkel het bureau van Bungeneers administratie blijft voorlopig nog gesloten. Het wordt ontsmet.

Terwijl het stadhuis zo goed als ontruimd was, gingen de schepenen ongestoord verder met vergaderen. ,,Slachtoffer'' Luc Bungeneers: ,,Zo rap panikeren we niet. Dit is toch allemaal dikke zever. Als we blijven overdrijven, zullen grappenmakers dit soort stunts blijven uithalen.''

De kans is niet onbestaande dat de flauwe grappenmaker binnenhuis moet gezocht worden. Het poeder zat in een brief van de binnenpost. De politie houdt er dus rekening mee dat hij verstuurd is door een ambtenaar. Ze zijn een onderzoek gestart. Personeelsschepen Marc Van Peel wacht het onderzoek af. Hij waarschuwt alvast: ,,Mocht blijken dat de brief is verstuurd door iemand van de stad, dan kan die man of vrouw zich aan strenge sancties verwachten. Dit soort grappen is onaanvaardbaar. Er staan trouwens ook strenge gevangenisstraffen op.''