Wie van de Puursesteenweg, de Lodderstraat en Klein-Mechelen, naar de Rijksweg (N16) rijdt, botst onvermijdelijk tegen een omleiding. Het kruispunt van de drie straten werd dinsdag volledig afgesloten na een wegverzakking. Het gevolg is dat twee gapende gaten op herstelling wachten.

Dinsdag reed een automobilist zich vast aan één van de gaten die een gevolg zijn van de wegverzakking. De chauffeur ontweek het eerste gat maar kon niet ontkomen aan het tweede waarin hij met zijn linkerwiel terecht kwam. De auto is aan de onderkant beschadigd maar er raakte niemand gewond. Kort na dit voorval heeft de politie het kruispunt afgesloten.

De verzakking in de weg zou te wijten zijn aan een breuk in de riolering.,,Het lek heeft de ondergrond weggespoeld met twee gaten tot gevolg'', zegt Dieter Van Keirsbilck, gemeentesecretaris van Bornem. Van Keirsbilck wil benadrukken dat de rioleringsbuizen de vermoedelijke oorzaak zijn. ,,Daarover is nog geen uitsluitsel. Een studiebureau maakt deze week een analyse om de juiste oorzaak te achterhalen zodat de aannemer volgende week aan de herstellingswerken kan beginnen''.

Aangezien de Puursesteenweg een provinciale baan is, duurt het normaliter minstens een maand eer de aannemer aan de slag kan. ,,Dat zal niet het geval zijn. De herstellingen zullen met hoogdringendheid gebeuren'', benadrukt Van Keirsbilck nog.

Wanneer er een einde komt aan de werken kan de gemeentesecretaris niet kwijt. ,,Het midden van het kruispunt wordt volledig uitgegraven om aan de rioleringsbuizen te werken. Die buizen liggen diep in het grondwater waardoor men eerst het water moet afzuigen eer men met de werken kan beginnen. De heraanleg van het kruispunt kan enkele weken duren. Voorlopig houden we eind november als einddatum voor de herstellingen. Maar dat is onder voorbehoud''.

De bewoners en middenstanders van de Puursesteenweg, de Lodderstraat en Klein-Mechelen krijgen vandaag een informatiebrief van het gemeentebestuur van Bornem. Daarin staat uitleg over de werken die op korte tijd uitgevoerd worden.

De wegverzakking zal heel wat verkeershinder veroorzaken omdat de N17 richting Dendermonde ook afgesloten is door wegeniswerken.Wie aan de hinder wil ontsnappen kan omrijden via de industriewegen die parallel lopen met de Rijksweg(N16). (HFB)